A nap kérdése: hány stadion kell még a narancsvelő agyúaknak, hogy végre feleszméljenek a pénz nem jó helyre megy, valami szörnyű foci fóbia telepedett Orbán fejébe,s ez már nagyon káros!

Ma olyat tett a Blikk ami már az újságírás legalja, egy miniszterelnök temetési előkészületeiről sem tud megírni egy cikket hiba nélkül, de ilyen hibát nem lehet véletlen elkövetni, s ez NAGYON szomorú:

"A Fiumei úti temető 15-ös parcelláját tegnap már locsolták, az eseményt előkészítő bizottság többször is ülésezett. A Bár sok minden még bizonytalan, s Blikk megtudott néhány részletett a szartartással kapcsolatban."

 

 

No comment:(

 Álmodom : vasárnap reggel (2012 április 01) arra ébredek Pali bejelenti lemond, s ez most nem tréfa!

Én Schmitt Pál, aki már nem doktor bejelentem, hogy ma április 1-én lemondok, de csak azért ma, mert így teljes havi bér jár márciusra.

Orbán a fejéhez kap: Istenem most mit tegyek, legyek én a köztársasági elnök, vagy hozzak gyorsan egy visszamenőleges törvényt, hogy a királyság folytatódik a korona úgy is itt van elérhető távolságban.

Ma reggel felébredtem, s rájöttem, még lehet ebből a tréfából valami, végre 16:2 arányban ki merték mondani nem doktor a Pali!

Vannak még az embernek jó napjai ! 

Update? Dr. Delete Pál, Snitt Pali :)

 Gyászolok (nem röhögni!) nem volt jó napom tegnap, olvasgattam a híreket és valami nagyon fájt belül, na jó nem könnyeztem, de éreztem valami bennem is elszakadt, sokat repültem a Malévvel, szerettem, kicsit úgy érzem az enyém is volt a " Nemzeti" légitársaság.

 

 

 

 

 

 

Egyet nem értek most sem, a Molra volt 500 milliárd (felét sem éri már) a Malévra miért nem volt? Az az érzésem ez szándékos bedöntés volt, lehetett tudni bedől a cég, de a kormány és a menedzsment még hazudott az utasoknak, elfogadta a pénzüket, kicsit átverés szaga van a  dolognak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma azon gondolkodom, nem lehet, hogy ez volt az elő próbája az államcsődnek, Orbán ugyan ezt fogja csinálni az országgal is csak az a baj ebben 9 960 000 csontváz van, s lehet nem mindenki fogja jó szemmel nézni ha megteszi, de ne legyen igazam, de megteszi hamarosan ebben biztos vagyok, bármi áron!!

Szerinted????

u.i. : nagyon hideg van, remélem nem fagy be a Duna, nincs kedvem koronázásra menni :(

 Van olyan amikor az embernek klasszikus és humoros szólások ugranak be amikor egy cikket elolvas, Selmeczi Gabriella szóvivő "szenátor" asszony mai beszólására csak ennyi ugrott be:

Laár András után szabadon: Mondja, Maga normális ?????

„Magyarország stabil gazdasági alapokon áll, ki tudjuk védeni ezt a napokban tapasztalható pénzügyi támadást is" - mondta Selmeczi Gabriella. Hozzátette: „Látszik az is, hogy január 2-án még béke és nyugalom volt a piacokon és a tőzsdén, majd amikor visszajöttek a szilveszteri buliból a brókerek, akkor újra támadásba lendültek. Január 3-án már látszott a forinton, hogy újra támadás éri az országot".

„Magyarországnak erős kormánya van, több mint kétharmados többséggel kormányozza a koalíció, több forgatókönyvünk van, megvédjük az országot ezektől a támadásoktól. És bármilyen döntés születik, akár IMF-fel vagy IMF nélkül, minden a magyar családok érdekét fogja szolgálni" - jelentette ki.

Könyörgöm valaki szóljon már neki, maradjon csöndben, menjen el szülni vagy vegyen kiflit, DE NE BESZÉLJEN !!!!

Update: Vértes András:" ez a kijelentés milliárdokba került az országnak !!"

Végre ébred a magyar!

Az esti tüntetés megmutatta vannak még olyan közös célok amik összehozzák az embereket az utcán, több tízezer vagy majd 100 ezer ember volt kint az utcán, hogy együtt tiltakozzon az Orbáni diktatúra ellen, messze hangzott a "Viktátor" az "Elkúrtad" az "Orbán takarodj", de lesz e olyan hangos mint elődjénél 2006-ban.

 

Videó a tüntetésről: http://www.ustream.tv/channel/live-info-demonstration 

Ez mellett nem elhanyagolható tény, hogy online adták az interneten a tüntetést,amit pár óra alatt 62700-an láttak(már:74285), volt olyan perc, hogy 26500 néző nézte egyszerre, csoda, hogy bírta az oldal. Már új facebook oldal is a Magyar Tavaszról beszél, összefoglalja a történéseket a jövő nemzedék számára, igaz ma még nincs meg a forradalom tüze, de valami elkezdődött !!

http://www.facebook.com/pages/Magyar-Tavasz-2012/291276674252389

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem írom azt a kérdést eljutott e a tömeg hangja az Operáig, de kérdem én az összefogás él e tovább? Lesz még köztársaság? Lesz még szabad a sajtó? Lesz még demokrácia 2012-ben? Szerinted?

 Orbán a Hír tévében ezt mondta: ha néhány év múlva olyan ítélet születne az európai bíróságon, hogy jogtalan, amit a kormány most bevezetni tervez, akkor sem hárulna semmi azokra a devizahitelesekre, akik majd élnek az egyösszegű végtörlesztés lehetőségével, hanem a magyar államnak kellene akkor helytállnia.

Gyurcsány mentelmi jogát azért függesztették fel mert azt mondta: ha törvényesen (!) lehet, kiemelt beruházás lehet a sukorói kaszinó megépítése.

Orbán már most tudja, hogy európai törvényekkel ellentétes amit most tesz, vajon a felelősséget is vállalja majd, mert ez több száz milliárd forintba kerül majd az országnak, tehát kárt okoz, igaz ezt eltolja 2-4 évvel magától, mert akkor már nem neki kell rendbe hozni.

Polt akkor még a legfőbb ügyészi székben fog ülni, de kérdem én, miért nem most kezd el vizsgálódni??? Gondolom ismeri az uniós törvényeket!!

Idézem újra: "ha néhány év múlva olyan ítélet születne az európai bíróságon, hogy jogtalan, amit a kormány most bevezetni tervez"

Szerinted??? Ma már mindent szabad, még ha tudható is törvénytelen lesz???

Tuja valaki mi ennek a minősítése és az előkészülete bűntetendő e ? (ha elfogadtatja a parlamenttel, s nyilvánvaló lesz, hogy uniós jogszabályba ütközik, s az államot kár éri)

Hol van a legfőbb ügyész??? Remélem figyel, mert a szeme előtt történik minden !!

UPDATE: Kolláth György alkotmányjogász szerint : hivatali visszaélés !!

http://atv.hu/cikk/video-20110913_kollath_gyorgy

 

Ettől függetlenül, Orbán azt mondta Lovasberényben a kamerákba ne azzal foglalkozzanak amit mond, hanem amit tesz, egy miniszterelnök nem mondhat bármit, mert erre is kell lennie valamilyen jogszabálynak: megtévesztés, szándékos félrevezetés, sajnos nekem nem jut eszembe mi erre a megfelelő. Szerinted?

 Befáslizott jobb alkarral szállt ki páncélozott kisbuszából vasárnap Orbán Viktor a kötcsei Dobozy-kúria kapuja előtt. Ez akkor azt jelenti baj van a jobb kézzel, vagyis Matolcsyval!

Két dolgot tehet egy ember a kezével vagy meggyógyítja vagy levágja, Orbánnak ideje megszabadulnia jobb kezétől, mivel gyógyítani ezt már nem lehet! Ez olyan kóros gyulladás, hogy kár gyógyítani  és a TB sem fizeti :)))

Szerinted Orbán mikor válik meg jobb kezétől (Matolcsytól)???

 Zárt találkozón Orbán Viktor leszögezte: a 21. századi magyar nemzet akkor lehet erős, ha az egyik alappillére a szolidaritás. Tessék??????

Talán kérdezze meg a munkavállalók 85%-át akiknek az egykulcsos adótól csökkent a nettó fizetése, vagy a gazdagokat a megmaradt adójukból mennyit adtak a szolidaritási alapba. Szolidáris az áfa emelés, a jövedéki adó emelés, szolidárisan elvette 3 millió ember 3000 milliárdját, szolidáris lesz mikor lezárja a nyugdíjkasszát és csökken  a nyugdíj, amikor nem lesz orvos, amikor elveszi a törvényes korkedvezményes nyugdíjakat stb stb stb ........ ?

A devizahitelezés miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére született eddigi döntések is a szolidaritás jegyében születtek - húzta alá. Tessék ???

Mi abban a szolidaritás, hogy a hiteleit nem 30 hanem 60 évig fizeti, vagy megörökli a gyermeke vagy az unokája is? Amikor kilakoltatják, amikor deportálják Ócsára?

Mi az új javaslatban a szolidaritás, hogy bedönti a bankokat, hogy ezáltal a forint árfolyama zuhan és a többi hiteles többet fizethet?

Tegnap a tőzsdét és az OTP döntötte meg, 7 Ft-al drágább lett az euró ezáltal a frank is, köszönjük a szolidaritását, szerintem nincs tisztában a szó jelentésével.

Szolidaritás = kölcsönös segítségvállalás, ez náluk annyit jelent, segítség kölcsön kellene, de már nekik sem fog adni senki, amikor bedöntik az országot a bankrendszert!

A fidesznél a szolidaritás azt jelentheti fizessetek minél többet nekem, majd én tudom hova teszem a pénzt, de hogy ki nem osztom az biztos. 

Te, hogyan lennél szolidáris a kormánnyal?   (Ne fogd vissza magad !)

 

 

 Azt veszem észre a fideszes politikusok olyat játszanak, ki tud olyat mondani amitől bedől a tőzsde meg az euró árfolyam, jól van fiúk ma lézer Lázár nyert. :(

SzíjjÁrtó és Kósa óta tudjuk egy szavukba kerül s bedől minden. De minek szólalnak meg, nem elég nekik Matolcsy?

Lázár mai szólásai mit tettek tönkre:

- a tőzsdét azon belül az OTP-t

- az euró-forint árfolyamot

- a frank-forint árfolyamot

- a bankokba vetett hitet

- a befektetői bizalmat

Meddig megy még ez a vaktában kitalált, naponta változó gazdaságpolitika??

Ezek a fiúk bármit megtehetnek gondolkodás nélkül, hát nem tanultak abból, hogy a piac minden szavukra rögtön reagál?

Mennyibe kerül ez nekünk megint?

 

 Orbán forró őszre számít, remélem erre is gondolt amikor mondta, végre a szakszervezetek összefognak, ez egy nagy lehetőség a Zembereknek, megmutathatják a kormánynak ki mellett állnak ma!

 

Szeptember 29-én, délután kezdik az akciót a fővárosi Clark Ádám téren egy ülősztrájkkal, amelynek létszámtól függően több további helyszínre is lehet.

Szeptember 30-án a budapesti Kossuth téri Nagy Imre szobornál tartanak társadalmi kerekasztal-megbeszélést, ahol társadalmi, szakszervezeti vezetőkkel beszélgethetnek az érdeklődők a jelenlegi hatalommal és az általa tervezett jogszabály-módosításokkal kapcsolatos problémáikról.

Október 1-jén, délután rendeznek tiltakozó nagygyűlést a Kossuth téren, azt követően lehet csatlakozni az ülősztrájkhoz.

Október 3-tól az ország különböző területén útszűkítéseket terveznek, ezeket határozatlan ideig fenntartják majd.

 

Nagy tömegre az október 1-jei nagygyűlésen számítanak, reméljük végre megmutatják a Zemberek az elmúlt egy év nem róluk szólt, a törvények nem az ő érdekeikben készülnek, és megvédik a demokráciát, demokratikus "még engedélyezett" eszközökkel !!!

Te ott leszel????

 

 

 "Lassan mondom, hogy mindenki megértse: NEM LESZNEK MEGSZORíTÁSOK !!!"

Matolcsy most már elmondhatja hazudtunk éjjel - nappal, miért van az, hogy a politika szereplői másolják elődeiket?

Szíj Ártó 2011.07.27-én azt mondta szoci műfaj a gázolaj jövedéki adójának emelése, ők csak csökkenteni fogják, most már csak azt nem tudom a 13 Ft/l adóemelés mióta csökkentés. Tudják e matematikus közgazdász "vezetőink", hogy a gázolaj emelkedés MINDEN termék árában áremelkedést generál???

Miért nézik hülyének az embereket? Miért kell egy magyar szót kitörölni az emberek memóriájából, miért kell azt mondani ez nem megszorítás, hisz mindenki érzi ha drágább a kenyér a tej, mert  a gázolaj kell az elkészítéshez, a szállításhoz, igen ez MEGSZORíTÁS, fizessen mindenki, de még mindig nem a gazdagok, mert ők még meg tudják venni a kenyeret de sokan már azt sem !!!

Teljes a káosz a költségvetésben és Matolcsy fejében is, meddig mehet ez még így?? Ki állítja meg ezeket az őrülteket? Meddig tűrik még a Zemberek, hogy hülyének nézzék őket?

Hazudnak éjjel ,hazudnak nappal, de meddig????

 

Egyszer volt, hol nem volt.....az a baj ez a mese egy éve tart és ma is épp történik valami, nem kell megijedni, semmi új fordulat nincs a mesében szokásos üres szavak.

(Meseíró: Orbán Viktor  Szereplő: királylány = Zemberek)

"Kedves" írónk nagyot álmodik ma is, elindult az őszi porhintés ideje. Le kell faragni az államadósságot, egész napra iskolába kell küldeni a gyerekeket, el kell küldeni a tanárok 9%-át (munkahelyet teremt épp?). A királylány visszajött a szabadságáról, el kell kezdeni a fejébe tömködni minden érte van és a Nemzetért. Az, hogy a behajtók dolgoznak, emberek az utcára kerülnek az, hogy a bankok kényük kedvük szerint emelik a kamatokat, számolják a devizahiteleket, a beígért nemzeti eszközkezelő sehol sincs vagy ha lesz is későn, nem zavarja írónkat.

FRISS UPDATE: Orbán nem tárgyalt a bankokkal legújabb terveiről

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/31/orban_nem_targyalt_a_bankokkal_legujabb_terveirol/

Az, hogy több száz milliárdos lyuk van a költségvetésben, de már a jövő éviben is, nem zavarja az írót, csak írja tovább a mesét, hogy Ő mint a főhős talpon van dolgozik, nem lesz megszorítás csak öngyilokba kergeti szegény királylányt. Az sem zavarja, hogy a rossz boszorka (Matolcsy) össze vissza kever már mindet a méregkeverő fazékban. Nem zavarj az írásban az sem, hogy a jobboldali közgazdászok már drámákat írnak a jobboldali sajtóban, Ő csak írja tovább azt amit kitalált, s mindezt a bohócával (Szijj Ártó) nagy hangosan bele is üvölti a királylány fülébe.

Egyszer minden mese véget ér, egyszer minden hamupipőke felébred, egyszer minden  írót "elismernek" , de addig nagy árat kell fizetni mindenkinek írói jogdíjra!

A mi írónk forró őszre számít van ebben egy kis félelem, mert ő ezt gazdaságinak akarja beállítani, de igazából fél a manók (szakszervezetek) tüntetéseitől előre !!

 

 Mit hoz ez az ősz????? Nagy kérdés ! Hamarosan kiderül mi lesz a mese vége.

 

index cikk :Újra mer nagyot álmodni a kormány

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/31/tul_ambiciozus_a_kormany/

 

 

 Kilenc hónap is eltelt már, mire az AB megszüli hétfőn döntését a magánnyugdíjpénztárak ügyében. De miért tart ilyen sokáig egy nagyon fontos, a lakosság 1/3-át érintő kérdésben? Kinek az érdeke? Milyen be nem látható következményei lesznek a döntésnek a MNYP-ban maradt százezer vagy a "kényszer"-"megfélemlítés" miatt átlépettek részére? A pénz nagy része ugye már eltűnt, a pénztárak lassan összeolvadnak, de marad a feszültség, ki járt jobban?

Ha az AB eltörli a Matolcsy féle  részt, mely szerint nem kaphatnak 75%-os állami nyugdíjat azok akik nem léptek vissza "önként" az állami rendszerben, elindul egy hatalmas vita:

-hol az én pénzem?

-miért kap ő, ha én nem?

-büntethető -e az aki "megfélemlítéssel", bizonytalansággal, rossz törvénnyel megfosztott 2,9 millió embert attól ami 100 ezernek jár?

-vissza kell e állítani az eredeti állapotot, vissza lehet e állítani?

Kérdések, mindig a kérdések, a jövő hét tele lesz nagy kérdésekkel.

Ez a téma szerinted is eltereli majd a "Zemberek" figyelmét a gazdasági problémákról ??

UPDATE: nem mertek határozatot hozni, csak nem az 5 új fidesz bíróra várnak?

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/29/nem_dontott_az_ab_a_nyugdijakrol/

UPDATE 1: kedden sem mertek dönteni, ez már politika  egy "semleges" testületben :(

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-453716

UPDATE2: Folyamatban lévő alkotmánybírósági eljárások szűnhetnek meg

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-454021

2 komment

Címkék: vita pénz ab mnyp

 Nagyon régen vártam, ki lesz az első aki kimondja a hívek közül: fiúk elkúrtátok !

Magyar Nemzetben írt cikkében Mellár Tamás. A jobboldali közgazdász szerint idén csak 1,5 százalék körüli nő a GDP, a gazdaságpolitika a kezdetektől helytelen volt, az egykulcsos szja tévedés, a több kulcs mellett vagyonadó is kellene.

Két szó fontos benne az újság neve és aki mondja, mindig arra vártam egyszer ki meri mondani valaki ez így nem lesz jó fiúk, ébresztő !

a cikk itt olvasható:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/26/mellar_a_gazdasagpolitikank_megbukott/

Ki követi majd? Ki meri végre elmondani ez a gazdaságpolitika nem vezet sehova? Fel meri e vállalni az aki ezt elindította? Kiáll e az emberek elé és azt mondja TÉVEDTEM?

Nem tudom a válaszokat, de érzem valami elindult, de azt is nagy bajok jönnek a közeljövőben!

UPDATE: külföldről már látják:

 A CEEMEA feltörekvő piaci országok között Magyarország a legkiszolgáltatottabb - állapították meg a Morgan Stanley londoni közgazdászai legfrissebb anyagukban.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/londoni_figyelmeztetes_magyarorszag_a_leggyengebb_lancszem.154424.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

UPDATE1 : Ébredeznek végre:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/28/varga_nem_lesznek_nagy_atalakitasok_a_kormanyban/

Ezzel csak egy baj van, hogy azt sem tudják mekkora lesz az a lyuk:

A miniszterelnökséget vezető államtitkár a Hír TV Kontraszt című műsorában vasárnap azt mondta: (a legjobb helyen, ideje tájékoztatni a saját Zembereket is)

"Varga Mihály szerint az idei év legfontosabb feladata, hogy befedjék azt a 80-100 milliárd forint körüli államháztartási hiányt, amely akkor keletkezik, ha a tervezetthez képest valóban alacsonyabb, az első becslések szerint 2 százalék vagy az alatti lesz az ez évi gazdasági növekedés."

és akkor még ezt nem is számolták bele:

"Arra a kérdésre, hogy az európai uniós elmarasztalás miatt a kormánynak mennyi áfát kell visszafizetnie az igénylő vállalkozásoknak, Varga Mihály közölte: az első becslések szerint ez az összeg 240-260 milliárd forint között lehet."

"A kormányátalakítást firtató kérdésre közölte: csak kisebb változások elképzelhetők."

Matolcsy úr még marad??

Fiúk ideje lenne a gatyát felkötni, nagy bajban vagytok !!!!!!

 

 

 Sajnos a kormány "nagy" erőfeszítéseinek hála nem hogy csökkenne a munkanélküliség hanem nő, mondhatnánk messze még az 1 millió új munkahely (szakértők szerint kivitelezhetetlen) de a fiúk dolgoznak rajta :).

Ki menthet meg minket, talán a filmipar?

Munkanélküli vagy? Válassz ! Brad Pittnek vagy közmunkában felügyelővel akarsz dolgozni?

Hosszú sorokban álltak az emberek, hogy B. Pitt új filmjében zombikat játszanak, nem azért mert értékelik művészi alakítását vagy rajongnának érte, hanem a pénzéért, napi 7000-ért, persze van más lehetőség is a kormány ajánlata talán 2394 ft/nap.

Most úgy tűnik Pitt nyert, mert több ezren jelentkeztek zombinak, sajnos sminkre sem kell sokat költeniük, mert nálunk "zombibb", pesszimistább statisztákat nem találna a környéken.

Remélem végleg ide költöznek és sok filmet csinálnak, hogy végre megoldják a magyar munkanélküliséget. Másra úgy sem számíthat senki :(

 

 Az utóbbi napokban többször felkaptam a fejem a híradásokban arra, hogy már nincs meg a pénz a rászoruló gyerekek tankönyvére cirka 100 millió forint. Igaz kiutalták az önkormányzatoknak, de mivel nem volt címzett az összeg az amúgy is bajban lévők ezt folyó kiadásokra költötték (láttunk ilyet a kormánynál is).

100 millió forint ? ha úgy vesszük nagy pénz, ha másfelől nézzük elenyésző, de mivel a kormány átveszi a közoktatást hamarosan többet is áldoznia kell, mert a jövő az befektetés.

S ekkor jönnek a hírek: 600 milliót költ gépkocsira, megéri?

Három hónap alatt 52,04 milliárd forintot költött el a kormány az általános tartalékra „előre nem látható” költségvetési kiadásokra. Ilyenekre:

Az egyértelműen politikai célú kiadások között első helyen van az az egymilliárd forint, ami a kormány a fogászati turizmus fejlesztésre különített el. A cél fontos is lehet - ám a döntés megbicsaklott azon, hogy a pénzt az Orvosi Turizmus Iroda Zrt.-nek címezték, hiszen e cég társalapítója a miniszterelnök fogorvosa. De a politikai célú kiadások közé sorolandó a szociális konzultációra elköltött 789 millió forint, illetve a Nemzeti Konzultáció 810 millió forintos számlája.

Az első nyolc hónapban a kormány összesen 54,2 milliárdot költött, ebből az utóbbi három hónapra jutó 52 milliárdos összeg is meghaladja a korábbi évek egész éves kiadását. Érdekes??

De van ettől egy érdekesebb adat is a tavalyi:

Egyetlen kivétel a tavalyi év volt: a 2010-es tartalékba a Bajnai-adminisztráció 57,2 milliárd forintot rakott, amit utóda két lépésben a rendkívüli bevételekből 153 milliárd forintra emelt. 

Ebben az az érdekes nem tudni mire költötték!!!

Nem lehetne azt a 100 milliót mégiscsak valahonnan kifizetni,ne menjenek tönkre az önkormányzatok a tankönyvkiadók, esetleg a gyerekek örülhessenek egy új tankönyvnek egy hét múlva????

 

 Miért is nem lepődöm meg mikor ezt olvasom:

"Felmerült egy átmeneti időszakra szóló, a gazdagabb rétegeket sújtó szolidaritási adó magyarországi bevezetése, nyilatkozta Pálffy István kereszténydemokrata képviselő szerdán a Klubrádiónak.

A terhet egy bizonyos jövedelemhatár fölött fizettetnék meg azzal az indokkal, hogy ebben a helyzetben szükséges van szolidaritásra. Pálffy konkrét összeget nem említett.

Bár az új adó bevezetése még csak ötletszinten merült fel, megvalósításával a kormány korábbi gazdaságpolitikájának egyik központi elemét adná fel, az egykulcsos 16 százalékos személyi jövedelemadóztatást. Orbán Viktor múlt héten azt mondta: nem engednek "az arányos adórendszer teljes kiépítésének politikájából". "

Tipikus esete ez annak mikor a kutya a saját farkába harap, szóltak előre az okos közgazdászok: Viktor ne ígérj olyat amit nem tudsz betartani a mai gazdasági helyzetben, de mindhiába!

Viktor egy kérdésem van: "az arányos adórendszer teljes kiépítésének politikájából" ez biztos, hogy a 16 %-os szja ???

Ha egy hírt a KDNP megszellőztet akkor valószínű hamarosan önálló képviselői indítványként landol a parlament asztalán.

Figyelembe véve a következőket:1300 milliárd forint hiányzik már most a 2012-es költségvetésből, hogy 2,5% legyen a hiány, valószínű januártól "ideiglenes" jelleggel (ha kérhetem visszamenőleges hatállyal, mert ez a divat ) lesz új adónem a gazdagoknak, természetesen Szíjjártó úr majd bejelenti, hogy ezt az elmúlt 8 év miatt kell megtenni :)))

 

UPDATE: még meg sem írtam már is itt van Csaba László közgazdász véleménye:

Népszerűtlen intézkedéseket kell hozni, mondja a közgazdász, aki szerint az adórendszer nem több, mint a politikusok kedvenc játéka.

"Elkerülhetetlennek tűnik az adóemelés, és a kormány a pénzügyi egyensúly megtartása érdekében további népszerűtlen intézkedések bejelentésére kényszerülhet az előttünk álló hónapokban – mondta Csaba László közgazdász a Duna TV Közbeszéd című műsorában."

Friss Update: Szíijjártó után egy nyilatkozat:

"Pálffy István kitért arra is, hogy a szolidaritási adó témája nem kapcsolható össze az egykulcsos adórendszerrel, hiszen egy ilyen ideiglenes adónem véleménye szerint nem változtatná meg a működő adórendszert akár egy-, akár többkulcsos."

Vajon ezt melyik iskolában oktatják, vagy a vélemény nem mérvadó, vagy csak össze vissza beszél ? :)

 Nem kellene már egy jó gazdaságpolitika??? Matolcsy úr, nem mondana már le ????

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ócsát jelölte ki a kormány a szociális családiház-építési program első ütemének helyszínéül, ahol jövő tavaszra elkészülnek a bedőlt lakáshitelesek házai. "

Orbán Viktor rábökött a térképre : ide kérek egy új várost - Frankfalva.

Olvasom - nézem, de nem értem ! biztos, hogy ezt így kell?? 

Ócsa, érdekes nem is Ócsa, hanem Alsópakony melletti állami szántóföld, se út, se villany, se víz, se csatorna, szántóföld !!! Ide kell építkezni?? Hol laknak most a devizahitelesek, azzal mi is lesz? Miért kell nekik állami pénzen kertes családi házakat építeni? Hogyan kényszerítik ki oda őket? 

Ömlenek a kérdések megint,miért kell ezt csinálni?

Hisz mindenki lakik valahol most is, vannak üres lakások minden városban, vannak szellemvárosok (orosz ajándékok) vannak kész új lakások, minek építeni egy új várost??

Van erre pénz? Kinek a pénze? Miért jó ez az államnak? Kik nyernek rajta?

Ömlenek a kérdések, kinek kell s kinek is jó ez a beruházás?

Nem a devizahiteleseknek, szerintem nem is értik!

Szerintetek kinek kell? kinek az üzlete ez?

 Update:

"A Nemzeti Eszközkezelő Társaság összesen 5.000 - szociális szempontok alapján kiválasztott - adós ingatlanát vásárolja meg, jelentős diszkont mellett. Az ötezer ingatlan megvásárlása összesen mintegy 20,5 milliárd forint kiadást jelenthet 2014 végéig. A szociális családi ház építés költségvetési terhe mintegy 15 milliárd forint lehet, aminek legnagyobb része 2012-ben jelentkezhet - olvasható a dokumentumban."

 Mit csinál majd az állam 5000 lakással és ha lesz 5000 lakása, minek épít 15 milliárdért szociális családi házat??

Ömlenek a kérdések? kell ez?? szerinted?

UPDATE1: (2011.08.31) Tízmilliárdból épülhet fel a devizalakótelep

http://index.hu/belfold/2011/08/31/tizmilliardbol_epulhet_fel_a_devizalakotelep/

UPDATE 2:(2011.09.01) Ötletpályázatot írtak ki az ócsai mintafalura

http://index.hu/belfold/2011/09/01/otletpalyazatot_irtak_ki_az_ocsai_mintatelepules_terveire/

 

 Jó a cím?! Sosem gondoltam, hogy írok( ez máris túl nagy szó), főleg nem blogot,de elég sokat kommentelek az indexen, kattintok ide - oda, irkálok-kommentelek, ha kell ha nem, pár perce egy blogot olvastam, persze megint az aktuális témáról -  devizahitelesek,  azt a blogot olvasva valamint a kommentjeit megint felmerült bennem egy kérdés - ez lesz az első blog témája - Miért mindig az állam?

Azért, hogy könnyebben támadhassanak a kommentelők nem fogom kifejteni a kérdéseket, csak úgy írom le, ahogy épp kibuknak belőlem, nem ígérem azt sem mindre válaszolok vagy mindenkivel vitába szállok, de kíváncsi vagyok másoknak vannak e hasonló kérdései :

Réges régen tűnt fel, hogy ha valami van az okosok, ügyesek (vagy ügyeskedők?) szaladnak az államhoz. 

Anno nekem a sertésválságnál tűnt fel, egyszer csak sok lett az anyadisznó (de sok kommentelő gondolja azt most, na ez, hogy jut el egy anyadisznótól a devizahitelig), szaladtak hát az állambácsihoz vásárolja fel,legyen sok Pick szalámi,de adjon támogatást, nem értettem de kaptak.

Következő pár évben, természetesen húshiány jelei mutatkoztak, anyadisznó kellene, hát volt rá támogatás. Majd mi következett a sertés felvásárlási ára alacsony,mert sok a sertés, támogatás kell. Na ekkor figyeltem fel egy két dologra, ha aszály volt azért kellett támogatás,ha sok volt a csapadék azért kellett támogatás,ha túl sok búza lett azért kellett, ha kevés azért, de ha épp szuper traktor kellett akkor azért, a mezőgazdaság még sincs sehol,pedig több tízmillios gépeket látni.

De , hogy jön ide a devizahitel?? jó a kérdés, ezt sem értem!

Alapból nem értettem, miért adtak ennyi hitelt, biztos, hogy banki hibák vannak benne,nem voltak körültekintőek! Mikor nekem forint hitelem volt(már nincs ), a devizások vígan éltek az olcsó hitel különbségéből adódó pénzből, szinte lenézték a hülye forint hiteleseket. Aztán jött a fordulat napról napra növekedett a hitelük,egyre többen foglalkoztak velük (a forintosak mintha nem is élnének), meg kell menteni őket jöttek a segélykiáltások, a többit nem kell?? a munkanélkülit? a segélyből élőt? a nyugdíjast? a rokkantat? Miért őket kell? mert túl adósodtak? mert össze vissza vásároltak? mert a bank rosszul mérte fel a fedezetet? miért kell???? a kell szót nem értem??

Olvasom, hogy amerikai bankok az elvett házakat ledozeróltatják, hogy építsenek. Itt kitalálja valaki, hogy Ócsára kell felépíteni (puszta közepére) az devizások "lakóparkját", állami pénzből. Ezt meg , hogy??? Ez lenne a legolcsóbb megoldás? Kinek a biznisze?? Kinek a pénzéből???Hány milliárd ez megint??

 

Emlékszem a kolontári segélyezésre, az állam rátette a kezét, ok épített házakat,de hol az összeadott pénz?? Miért nincs károkozó aki fizet? 

 

Mindig az állam? de akkor miért nem mindenkinek?? A hajléktalanoknak miért nem épít? az is magyar!! az is bajban van!

 

Lehet zavaros így elsőre, majd fejlődőm  vagy abbahagyom (erre sok helyeslő komment jön majd), de tudnom kell miért mindig az államhoz szalad mindenki ha esik, ha nem esik,ha sok , ha kevés, ha magas a svájci frank? ha alacsonyabb lesz az állam is szaladhat majd a pénze után?

 

köszönöm, hogy elolvastátok! vélemény? kell vagy nem KELL ??

 

 

 

süti beállítások módosítása